23948sdkhjf

Lidl höjer byggtakten

Tyska lågpriskedjan vill gå från 170 till 200 butiker på tre år – bara i år har man tecknat tio avtal för etablering.
Lidl har under det senaste året slagit på takten, både vad gäller nyetableringar och renoveringar av befintliga butiker.

Fram till 2020 vill kedjan öka antalet butiker från 170 till 200, något som på längre sikt ska bli 300 butiker. I år har man öppnat en butik och håller på med tre till. Utöver byggnationer av nya butiker gör man också ett stort renoveringsarbete, där samtliga butiker ska rustas upp för att passa kedjans nya butikskoncept – hittills har man hunnit med 126 stycken.

Under första halvåret 2017 har man samtidigt tecknat avtal om etablering på tio nya platser, och enligt kedjans fastighetsdirektör räknar man med att det blir fler under hösten.

– Vi har höjt expansionstakten ordentligt med målet att nå 300 butiker i hela Sverige. Nu har vi tecknat avtal om nya butiker på tio platser och hoppas kunna addera ytterligare lägen under hösten. Det är en förutsättning för vi ska kunna fortsätta växa, säger Johan Augustsson, fastighetsdirektör på Lidl, i ett pressmeddelande.

I nybyggnationerna har man lagt ett särskilt fokus på miljöcertifieringar, något som lett till att tre nybyggda hamnat inom ramen för Breeam-standarden "outstanding".

I samband med de nya butiksetableringarna gör man även investeringar i både huvudkontor och logistikcenter – i Örebro pågår bygget av ett helt nytt center, medan centret i Rosersberg i Sigtuna utökas.

Lidls nya etableringsplatser
Göteborg – Kungsgatan
Karlskoga – Saxlyckevägen
Kristianstad – C4 Shopping
Malmö – Västra Hamnen
Mölndal – Brogatan, Mölndals Nya Centrum
Norrköping – Klockaretorpet
Sigtuna – Sigtuna stadsängar
Uppsala – Boländerna
Visby – Skarphäll
Österåker – Åkersberga
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079