23948sdkhjf

Helrenovering av skola i Edsbyn

Ovanåkers kommun i Hälsingland har slutit avtal om att renovera Celsiusskolan och bygga ett nytt äldreboende i Edsbyn.
Skanska och Ovanåkers kommun har slutit ett samarbetsavtal som innefattar byggnationen av ett nytt äldreboende med plats för 48 lägenheter samt renoveringen av Celsiusskolan, det skriver Skanska i ett pressmeddelande. Totalt är det ett ordervärde på ungefär 200 miljoner kronor för bägge projekten.

– Det känns otroligt skönt att bygget börjar ta form och att vi ser hur den nya skolan kommer att bli. Det är en mycket stor och viktig investering för vår lilla kommun, säger Håkan Englund, ordförande i utbildningsnämnden i Ovanåker i pressmeddelandet.

Samarbetet är så kallad strategisk partnering. En målsättning vid sidan av renovering och nybyggnationen är att personer som står utanför arbetsmarknaden ska kunna få praktikplatser.

– Vi har goda erfarenheter av att arbeta med praktikplatser, inte minst från våra projekt i Östersund, säger Håkan Wigholm, distriktschef, Skanska Sverige AB.

Renoveringen av skolan påbörjas omgående och görs etappvis. Skolan skolan vara i bruk under det att renoveringen genomförs. Äldreboendet har planerad byggstart i mars nästa år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078