23948sdkhjf

Hjältevadshus väntar med fabrikstart

Trots vunnen upphandling väntar hustillverkaren med återstart av fabrik – vd: "Vi väntar på ordrar".
Efter vinst i en stor upphandling meddelade Hjältevadshus att man skulle sparka igång produktion i gamla lokaler – men för få ordrar försenar fabriksstarten, skriver P4 Kalmar .

I januari stod det klart att Hjältevadshus blev ett av fyra företag som vann Sveriges Kommuner och Landstings (SKL) nationella upphandling för permanenta flerbostadshus.

I och med upphandlingen tilldelades hustillverkaren ett ramavtal för att utveckla och leverera lägre bostadshus på 2-4 våningar, något som företaget då sa skulle kunna tredubbla omsättningen (som under 2016 landade på knappt 384 miljoner kronor).

Eftersom fabriken i Hjältevad inte kunde expandera mer bestämde man sig för att skaka liv i sitt gamla varumärke Hultsfredshus och förlägga ny produktion i Hultsfred, där Hjältevadshus fortfarande äger fabrikslokaler.

I april meddelade Hjältevadshus att två kommuner beställt ett 70-tal lägenheter och att ett 50-tal kommuner anmält intresse – man berättade samtidigt om planer på upp till 100 nyanställningar och investeringar som skulle göra Hultsfredshus gamla fabrik till den modernaste i Norden.

För få ordrar
Men nu står det klart att det inte blir någon start för den nygamla husfabriken i Hultsfred i år, skriver P4 Kalmar. Anledningen är att hustillverkaren fått in för få ordrar.

– Vi väntar på order kan man säga, eller en långsiktig plan från flera kommuner. Vi förstår att det är en process att bygga. Det är många kommuner som inte är vana att bygga, säger Pontus Eklind, vd för Hjältevadshus, till radiokanalen.

Istället kommer man bygga beställda hus i den befintliga fabriken. Enligt vd Pontus Eklind var man förberedda på att det skulle ta tid för ordrarna att ticka in, men man är säkra på att en ny fabrik kommer att startas.

Nu väntar man med att ta beslut om produktionsstarten i Hultsfred till i höst – om det klubbas igenom kommer det ta ett år till innan produktionen drar igång i den nygamla fabriken.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.069