23948sdkhjf

Deras uppdrag: rita om Korsvägen

White arkitekter har fått uppdraget att rita om knutpunkten Korsvägen i Göteborg.
Många bussar, och spårvagnar, bilar och gångtrafikanter passerar varje dag förbi en av Göteborgs mest trafikerade platser. Runt omkring ligger Scandinavium, Liseberg och Svenska mässan. Hur den ska se ut i framtiden kan bestämmas hos White arkitekter, som fått uppdrag av Göteborgs stad att ta fram ett förslag på hur Korsvägen ska kunna se ut i framtiden, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Det är en stor utmaning att ge Korsvägen en ny skepnad. Vi känner oss både ödmjuka och taggade inför uppgiften. Det här är ett spännande uppdrag inte minst eftersom Korsvägen är en väldigt intensiv offentlig plats och av de stora ”entréerna” in till centrala Göteborg, säger Louise Didriksson som är landskapsarkitekt och uppdragsledare i pressmeddelandet.

Det rör sig ofta stora mängder människor kring Korsvägen, eftersom några av staden största besöksnäringar finns i närheten. White arkitekter vill därför lyssna in människornas önskemål. Det ska göras genom att under höstenta reda på vad människorna som rör sig där tänker om framtiden: "vilka värden som är viktiga för människorna som befinner sig där och vilka ramar som ska finnas för den framtida utformningen."
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.085