23948sdkhjf

Modulbyggare i konkurs

Försenad robotlinje gjorde att företaget inte kunde leverera som utlovat – 40 anställda riskerar att förlora jobbet.
Bolaget Racks i Olofström AB, tillverkare av modulbyggda badrum, begär sig själva i konkurs, skriver Sydöstran .

Problemen startade efter att man beställt en ny robotlinje – tanken var att linjen skulle öka produktionskapaciteten till 3 200 badrumsmoduler per år. Ledningen fyllde orderböckerna därefter, men leveransen av robotlinjen försenades med mer än ett år.

Dert gjorde i sin tur att företaget inte kunde leverera vad man lovat vilket kostade dem en hel del pengar.

– Bolaget är insolvent vilket innebär att man inte har kunnat betala sina skulder. Det finns en hel del fordringsägare som inte har fått sina pengar. Ägarna har skjutit till stora belopp men det har inte räckt, säger Ola Sellert, konkursförvaltare, till Sydöstran.

Racks ägare Tommy Qvarfort säger att man överväger en stämning av företaget som levererade linjen, i en kommentar till tidningen.

Nu kommer konkursförvaltaren att driva verksamheten vidare i en månad med fokus på att hitta en ny ägare. Redan innan konkursen diskuterade man en eventuell försäljning, uppger den nuvarande ägaren, som lägger till att robotlinjen nu är på plats.

Totalt arbetar 40 personer på Racks, som nu riskerar att förlora jobbet. Enligt avdelningsombudet Ulf Friberg är orderböckerna fulla, vilket gör att han inte ger upp hoppet.

– Jag är alltid optimistisk. Jag ger inte upp förrän hänglåset hänger på dörren. Sista ordet är inte sagt, säger han till Sydöstran.

Racks producerar sedan 2011 prefabricerade badrumsmoduler för hotell, bostäder, sjukhus och kontor med leverans till bland annat NCC. Innan dess har man även tillverkat transportracks till fordonsindustrin och prefabricerade fängelseceller. Vid bolagets senaste årsredovisning uppgick nettoomsättningen till drygt 30 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127