23948sdkhjf

Han tar Loop Rocks ut i världen

Ska översätta erfarenheterna från dejtingindustrin till handel med massor.
Den här veckan började Carl Zide sin tjänst som operativ chef på Loop Rocks. Hans uppdrag är att leda utvecklingen av företaget när det nu ska lanseras i fler länder.

Hur känns det?
– Otroligt roligt. Det är lite av ett unikt jobb och en unik möjlighet att göra något bra som kan påverka en bransch. Det händer väldigt mycket, det var därför jag tog jobbet.

Han har nu siktet inställt på att tillsammans med användarna förbättra den produkten som redan finns. Det görs delvis genom att få fler att använda tjänsten, som syftar till att personer kan matcha sina behov av byggmassor mot andra personers överskott.

– Trots att det byggs en massa i exempelvis Stockholm just nu har vi inget bra system för hanteringen av massorna. Ju fler som använder plattformen, ju bättre matchningar kommer det att bli.

Carl Zide har tidigare arbetat med företag där plattformar likt Loop Rocks använts länge. Han har arbetat med digitala plattformar för bilservice, dejting och onlinecasino.

– Jag kan ju ganska lite om byggbranschen och kommer lära mig mycket när jag träffar användarna. Jag är affärsutvecklare, den rollen har jag haft i alla mina jobb, och det kan jag göra här också. För likheten mellan två personer som vill gå på en dejt eller som vill matcha sina massor med varandra, är att de har ömsesidigt intresse av varandra.

Varför har det här inte kommit tidigare inom bygg- och anläggningsbranschen?
– Jag tror att det är en fråga om att byggbranschen nu är redo. Alla platschefer och planerare jag träffat har sagt att vi är redo och vill förändra det. Nu handlar det om att skapa tillräckligt mycket affärer så nyttan blir större och större.

Just arbetet med att växa är anledningen till att Carl Zide är där han är nu. Loop Rocks har börjat en etablering i Danmark och efter det följer de andra nordiska länderna och Tyskland, sen vidare internationellt, berättar han för Entreprenad.com

– Vi ägs ju av NCC, så det logiska är att vi tar oss dit vi har användare i dag. Vi har också många andra kunder som är internationella, som JM och Skanska. Vi följer med våra kunder ut i världen.

Mycket resande kommer det bli för honom när det ska startas upp verksamheter. Det kommer även innebära att företaget måste rekrytera ny personal runt om i världen.

– Men fokus just nu är Sverige. Storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Skåne. Vi fokuserar på tillväxt nu. Mitt första krav är inte att vi tjänar pengar från dag ett. När vi erbjuder nytta kommer folk vara villiga att betala.

Det här är en serie där vi pratar med någon som precis har börjar en ny tjänst. Om deras förväntningar och tankar kring det nya jobbet.





Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078