23948sdkhjf

Ny vd när konsultkoncernens grundare går i pension

"Ambition om att omsätta två miljarder kronor."
Per-Arne Gustavsson, som grundade arkitekt- och teknikkoncernen Projektengagemang 2006, har valt att gå i pension.

Det innebär att han även lämnar rollerna som vd och koncernchef, och ersätts nu av styrelsen utsedda Per Hedebäck. Han kommer närmast från tjänsten som affärsområdeschef på Munters, ett företag som bland annat tillverkar produkter för avfuktning, befuktning och kylning av luft.

– Vi är mycket glada och nöjda över att kunna presentera Per Hedebäck som ny vd och koncernchef. Hans gedigna erfarenheter och starka entreprenörsdrivna ledarskap ger oss fortsatt goda förutsättningar att utveckla och utmana branschen, säger Gunnar Grönkvist, styrelseordförande för Projektengagemang, i ett uttalande.

Bland Per Hedebäcks tidigare arbeten syns även ledande uppdrag inom Tradimus, Arkitektkopia och Enron, samt en post som vice vd för energi- och miljöteknikkoncernen Opcon.

I dagsläget omsätter Projektengagemang enligt egna uppgifter över en miljard kronor, med över tusen anställda. Dock vill man inte stanna där utan siktar mot nya mål inom de närmsta tre åren.

– Projektengagemang har gjort en otrolig tillväxtresa och är idag en av branschens största aktörer men vi är inte nöjda där. Till 2020 har koncernen ambitionen att omsätta två miljarder kronor och vara en av de mest attraktiva arbetsgivarna i branschen. För att lyckas med det måste vi fortsätta utmana branschen men framförallt oss själva, säger Per Hedebäck, tillträdande vd för Projektengagemang.

Per Hedebäck tillträder sin nya position 1 oktober medan Per-Arne Gustavsson kommer att vara kvar i bolaget fram tills 30 juni nästa år. Därefter kommer han fortsatt att vara bolagets största aktieägare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094