23948sdkhjf

75-åriga företaget gick inte att rädda

Konkursförvaltaren har nu givit upp förhoppningen om att hitta en köpare.
1942 grundade bröderna Bergenudd företaget Bergenudds byggnads AB. Ett företag som varit aktivt i Norrbotten under 75 år. Nu har konkursförvaltaren givit upp möjligheterna att hitta en ny köpare.

Läs också: Anrikt Bodenföretag i konkurs

– Enkelt uttryck så ligger värdet i bygg- och entreprenadföretag i den kunskapen som finns i företaget. Vid en konkurs så sägs ju arbetstagarna upp och i nuläget är de väldigt attraktiva för andra arbetsgivare, så de har inga problem att få nya jobba, säger konkursförvaltaren Hans Andersson till Building-Supply.

Eftersom ingen varit villig att köpa företaget blir det försäljning av konkursboets tillgångar. Det som återstår är servicebilar, verktyg och fastighet.

– Jag bjuder nu ut egendomen till försäljning, inklusive fastighet. Det kan ju vara så att någon lägger ett bud som är i branschen som vill starta upp igen. Men jag tror att de som är verksamma här har fullt upp med sitt eget, marknaden suger upp den arbetskraft som finns väldigt snabbt.

Stark byggmarknad gör det svårt att sälja

Att ingen vill köpa Bergenudds bygg menar Hans Andersson visar på en stark marknad snarare än en svag. När företag har många projekt igång behövs arbetskraft och varken tiden eller intresset finns för att ta över en annan verksamhet.

En annan aspekt i det är att det kan vara svårt för potentiella köpare att bedöma värdet av de projekt som finns i orderböckerna. Trots att kontrakt redan finns är det inte alltid attraktivt.

– Det är svårt att få in de i en överlåtelse, för det kräver en beställares godkännande, och det kan vara svårt för en köpare att värdera fullt ut vad det är för projekt som man träder in i, så ofta löses det på andra sätt, säger han.

Enligt Hans Andersson har intresset för att ta över namnet Bergenudds resulterat i några konkreta förslag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.083