23948sdkhjf

Peab och Swerock expanderar i Dalarna

Köper verksamheter från Mark- och anläggningsföretag i Ludvika.
Det är AEB Anläggningsentreprenader AB som säljer av delar av sin verksamhet till Peab Asfalt och Swerock. Peab Asfalt köper AEB Maskin AB:s asfaltsmaskiner och dotterbolaget Swedrock köper Dalabetong i Ludvika AB med tillhörande anläggning.

– Vi ser Ludvika som en expansiv kommun avseende näringsliv och att verksamheterna passar bra in i våra ordinarie segment, säger Håkan Jacobsson, vd Peab asfalt och Håkan Wifvesson, vd Swerock i ett gemensamt pressmeddelande.

Anledningen till försäljningen är enligt AEB att de expanderar och vill fokusera på kärnverksamheten med inriktning mot mark- och anläggningsentreprenader. Personalen i de avyttrade verksamheten kommer att vara kvar inom AEB anläggningsentreprenader AB.

– Vi är för små för att hålla på med sånt och är inte tillräckligt bra. Det är för spretigt för oss att hålla på med sån verksamhet, vi är ett anläggningsföretag. Det är det vi gör bäst, säger Thomas Blomberg, vd för AEB anläggningsentreprenader AB, till Entreprenad.com.

Han menar vidare att de även i fortsättningen kommer att kunna erbjuda helhetslösningar då ett samarbetsavtal skrivits med Peab.

AEB koncernen har i dagsläget ett 90- tal anställda. Affären genomfördes den 11 augusti.




Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094