23948sdkhjf

Citybanan kan bli årets tunnel

En delsträcka av Citybanan i Stockholm kan vinna internationellt pris.
Det är tävlingen Tunneling awards, som varje år delar ut pris till årets bästa tunnelbygge. Citybanan är nominerat för bygget av Norrströmstunneln, som var en av delentreprenaderna på Citybanan, rapporterar Byggvärlden .

- Det känns jätteroligt att Citybanan uppmärksammas internationellt. Norrströmstunneln var en av våra åtta stora anläggningsentreprenader och den enskilt största, sett till kontraktssumman. Det var också en oerhört komplicerad entreprenad, säger Kjell-Åle Averstad, Citybanans projektchef till Byggvärlden.

De olika klasserna som byggnationerna tävlar i baseras på vad de kostat att bygga. Norrströmstunneln tävlar mot två andra tunnlar i klassen 50-500 miljoner euro. De tävlar mot projekt från USA, Kina och Mexiko.

Norrströmstunneln sträcker sig från Riddarholmen till strax norr om Stockholms Centralstation och är ca 1,4 km lång. NCC construction var entreprenör för tunnelbygget.

Om tunnelbygget vinner eller inte offentligörs den 15 november i Paris och delas ut av International Tunnelling och Underground Space Association.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.083