23948sdkhjf

Gasellföretag i konkurs – 40-tal sägs upp

Takläggarföretaget från Borlänge begär sig själva i konkurs.
Takläggarföretaget Rustabo AB, som f2013 utsågs till gasellföretag, har ansökt om konkurs. Konkursen är inledd och konkursförvaltare har utsetts. Henrik Jalkenäs säger till Dalarnas tidningar att företaget har runt 40 anställda. Även det relativt nystartade Rustabo Tak AB har begärts i konkurs.

– De kommer att sägas upp under nästa vecka, vilket är en åtgärd som alltid vidtas när det är konkurs, de blir uppsagda på grund av arbetsbrist och får sin lön via den statliga lönegarantin, säger han till tidningen.

Fram tills nu har de anställda fått ut sina löner, men likviditetsproblem har gjort att de begärt sig själva i konkurs.

– Det var ett företag som dragits med betalningssvårigheter under en viss tid. Det beror på att de var ett bolag som expanderade kraftig under många år mycket på grund av gynnsamma ROT-regler. Sen har reglerna ändrats och efterfrågan minskat och man har fortfarande dragits med kostnader och det har tagit tid att få ner kostnadsmassan, säger han.

Ägarna har försökt under en längre tid att komma tillrätta med problemen genom att skjuta till pengar och förhandla med banken, men det höll inte längre enligt Henrik Jalkenäs.

Verksamheten drivs just nu av konkursboet och konkursförvaltaren. De letar nu efter en ny ägare som kan tänkas köpa bolaget.

– Det ska inte påverka kunderna utan vi ska göra klart de jobb som är planerade, säger han till tidningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094