23948sdkhjf

Veidekke och FC Rosengård får hållbarhetspris

På framtidskonferensen "A sustainable tomorrow” tilldelades Rosengård och Veidekke pris för sitt engagemang i projektet "Football for life."
De tilldelades priset "Årets gränslösa initiativ” för sitt långsiktiga engagemang i CSR-projektet. De är verksamma i Umkhanyakude, som ligger i nordöstra delarna av Sydafrika.

Veidekkes engagemang har främst varit genom donationer, kunskapsspridning inom byggteknik, hälso-, miljöfrågor och arbete med kultur och värderingar. De har varit delaktiga i projektet sedan 2010.

Projektet drivs av Rosengård FC, med Veidekke som huvudpartner.

– Att tjejer ska få möjlighet att spela fotboll är inte bara en fråga om jämställdhet, det är också en viktig del i att bekämpa förekomsten av tonårsgraviditeter, skolavhopp och i värsta fall HIV-smitta, som är ett stort problem i området. Att ha en meningsfull fritid och en stark självkänsla kan i många fall vara skillnaden mellan ett bra och ett dåligt beslut, säger Jimmy Bengtsson VD Veidekke i Sverige i ett pressmeddelande.

Årets gränslösa initiativ är en utmärkelse som delas ut till ett företag och en ideel organisation som tillsammans engegerat sig för att skapa en hållbar utveckling.

Priset på 600 000 kronor kommer att gå till projektet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094