23948sdkhjf

Expert ska jobba för säkrare arbetsplatser

Antalet olyckor i byggbranschen har ökat de senaste åren.
Företaget Bygma, återförsäljare av byggvaror, har utsett en expert på området säker arbetsplats då antalet olyckor har ökat de senaste åren. Syftet är att bidra till en bättre arbetsmiljö eftersom byggbranschen har de mest skadedrabbade yrkesgrupperna på den svenska arbetsmarknaden.

Sedan år 2010 ökar antalet olyckor i byggbranschen. Snickare är den yrkesgrupp som är mest utsatt enligt en rapport från AFA Försäkring.

Med den nya tjänsten vill bolaget hjälpa till att upplysa om de risker som är kopplade till att jobba på en byggarbetsplats.

Experten är Amine Smires. Hans bas blir Bygmas anläggning i Spånga. Arbetet är dock inriktat mot byggentreprenörer i hela Stockholm och Mälardalen.

Rekryten har bland annat en utbildning inom fallskydd och har behörighet att besikta fallskyddsutrustning. Det är det enskilda område som är mest drabbat av olyckor.

– Jag medverkar även vid byggstartsmöten för att ta fram skyddsåtgärder, exempelvis vägledning kring hur arbetsplatsen måste vara utmärkt med förbuds- och varselskyltar för att bli säker samt följa gällande lagstiftning. Eftersom det händer så mycket inom detta område så gäller det att ständigt hålla sig uppdaterad inom aktuella regler, säger Amine Smires.

Bygma har anläggningar på totalt 17 orter i Mälardalen, Stockholm, Dalarna och Norrland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.131