23948sdkhjf

Ny stadsdel nästa plan för Serneke

Järfälla kommun och Sernekes markanvisningsavtal ger möjlighet för sju nya kvarter, med planer för bostäder, skola, hotell och idrottsanläggningar.
Nu står det klart att Serneke får markanvisning av Järfälla kommun för etablering av en ny stadsdel i Veddesta.

Kommunen och Serneke ska nu gemensamt ta fram en detaljplan för projektområdet, som enligt planerna ska bestå av sju kvarter med bostäder, skola, handel och hotell. Dessutom är en multisportanläggning med bland annat inomhusskidspår en central del i planerna, något som skulle bli den första av sitt slag i Stockholmsområdet.

Serneke får nu under tre år ensamrätt att förhandla med Järfälla kommun om överlåtelse och exploatering av området, vars totala yta omfattar cirka 90 000 – 150 000 kvadratmeter (bruttoarea).

– Jag är glad att Serneke vill vara med och utveckla Järfälla med stadsmässighet och livskvalitet i ett av kommunens mest attraktiva lägen. Utöver nya bostäder och kommersiella lokaler tillförs något så unikt som en skidanläggning inomhus vilket kommer att bli en destination för besökare från hela Stockholmsregionen, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Serneke har tidigare byggt en liknande skidanläggning i Göteborg, med namnet Skidome.

Projektet har sin grund i Järfälla kommuns avtal – i och med utbyggnaden av tunnelbana från Akalla till Barkarby har man tagit på sig uppdraget att uppföra 14 000 bostäder runt tunnelbanan fram till 2032.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078