23948sdkhjf

Byggstart för Deromes nya trähusfabrik

Detaljplanen för trähusfabriken har nu beviljats av Varberg kommun. Satsningen på uppemot 250 miljoner uppges även resultera i 100 nya jobb.
Anläggningen ska producera bostäder i trä och enligt Derome innebär det nya byggstystemet att man kan producera högkvalitativa bostäder till låg hyra.

– Det känns riktigt bra att vi nu kan dra igång med byggnationen av husfabriken. Tillsammans med kommunen har vi kunnat arbeta fram detaljplanen på ett effektivt sätt och dialogen har förts i positiv och lösningsorienterad anda hela vägen, säger projektchef Henrik Svahn i ett pressmeddelande.

Skog Supply har tidigare rapporterat om projektet som nu varit igång i ungefär ett års tid.

Läs också: Derome bygger ny husfabrik

Ann-Charlotte Stenkil (M), kommunstyrelsens ordförande i Varbergs kommun, ser detta som ett prestigeprojekt och nämner även betydelsen av möjligheten att skapa nya arbetstillfällen.

– Vi är väldigt glada för att Derome satsar stort i hemkommunen. Det betyder mycket eftersom det innebär ett stort antal arbetstillfällen och bidrar till att bostäder kan byggas betydligt fortare. Detta är ett prestigeprojekt för Varbergs kommun och vi är stolta över att Derome valde Varberg framför andra etableringsalternativ, säger Ann-Charlotte Stenkil i pressmeddelandet.

Derome planerar att anställa uppemot 100 medarbetare och produktionen planeras starta i augusti 2018.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125