23948sdkhjf

Lindab fick årets Stora Inneklimatpris

En mer exakt och noggrann mätning innebär stora fördelar vad gäller energieffektivitet, förenkling och rengöring.
Lindabs lösning Ultralink tilldelades Stora Inneklimatpriset under en galakväll för branschen som hölls på Skansen i Stockholm. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Priset delades ut av Alf Karlsson som är statssekreterare åt bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP).

Ultralink förändrar sättet som flöde och temperatur mäts på i ett ventilationssystem. Genom en mer exakt och noggrann mätning även vid låga flöden och lufthastigheter ska det ge upphov till stora fördelar vad gäller energieffektivitet, förenkling och rengöring.

Teknologin bygger på ultraljud med sensorer.

– Det är fantastiskt positivt för Lindab och för de lösningar som vi arbetar med. En bekräftelse på det stora jobb som har lagts ner för att ta fram en helt ny typ av teknik för att mäta flöde och temperatur i ventilationssystem. Denna mätteknik skapar nya möjligheter för att optimera och energieffektivisera på ett sätt som tidigare inte varit möjligt. Till dags dato är det en unik metod för hela branschen och vi är jätteglada att det uppmärksammas på det här sättet, säger Bengt Andersson som är produkt- och marknadsdirektör på Lindab.

I Stora Inneklimatprisets jury ingår representanter för branschorganisationerna samt ordföranden Lars Ekberg som till vardags är docent i installationsteknik vid Chalmers i Göteborg.

De övriga tre nominerade till årets pris var HSB, Swegon och IUC Utbildningscentrum.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094