23948sdkhjf

Husfabrikören nominerad till Årets samhällsbyggare

Tidningen Dagens samhälle delar ut pris som ska gå till ett framtidsinriktat projekt eller en nyskapande förändring.
För tredje året anordnar tidningen Dagens samhälle sin prisutdelning Stora samhällsgalan. Här utser man bland annat Årets samhällsentreprenör och Årets välfärdsförnyare, men också Årets samhällsbyggare

Två företag som delar på en av de tre nomineringarna är Lindbäcks och Rikshem, som valts ut bland ett trettiotal andra bidrag. Grunden för nomineringen ligger i bolagens samarbete för industriellt träbyggande.

Lindbäcks är ledande i Sverige när det kommer till industriellt byggande av flerbostadshus, medan Rikshem är det bostadsbolag i landet som bygger flest lägenheter i trä. För ett tag sedan tecknade företagen ett avtal tillsammans för en produktion av 3 000 lägenheter, vilket i sin tur bidragit till att Lindbäcks kunnat utöka sin prefab­tillverkning med en ny fabrik i Piteå.

– Att bygga i trä är bättre för miljön jämfört med andra dominerande byggmaterial och för Rikshem är träbyggandet en viktig del i vårt hållbarhetsarbete. Detta möjliggörs genom vårt framgångsrika samarbete med Lindbäcks och vi är enormt stolta över att vara nominerade till Årets samhällsbyggare med dem. Vi hoppas att fler tar efter och bidrar till ett hållbarare byggande, säger Sophia Mattsson-Linnala, vd för Rikshem, i ett uttalande.

Priset ska enligt Dagens samhälle gå till ett projekt som antingen siktar mot framtiden eller står för en nyskapande förändring. De två andra nominerade är botadsområdet Aspö Eko-logi i Skövde samt Kulturhuset Sjöängen i Askerud. Stora samhällsgalan äger rum 10 maj.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062