23948sdkhjf

NCC: "Troligen Nordens största asfaltsuppdrag"

AF Gruppens beställning i Norge involverar 300 000 ton asfalt och en mobil fabrik.
NCC Industry meddelar att man tecknat ett avtal med norska börsnoterade bygg- och industrikoncernen AF Gruppen om att asfaltera en sträcka längs den norska sydostkusten. Enligt ett pressmeddelande kallar man projektet för "troligen Nordens största asfaltsuppdrag".

– Vi är väldigt nöjda över att få till detta avtal med AF Gruppen. Detta är strategiskt sett ett mycket viktigt kontrakt för oss, säger Joar Caspersen, asfaltsdirektör på NCC Industry, i ett pressmeddelande.

Projektet omfattar 23 kilometer norsk motorväg – närmare bestämt en del av E18 mellan Arendal och Tvedestrand. Totalt kommer man att använda 300 000 ton asfalt, varav 20 000 läggs i år och resten under de två kommande åren.

Främst kommer att asfalten att komma från existerande NCC-fabriker på norska Sørlandet, men man kommer också att komplettera med en mobil fabrik i anslutning till anläggningsområdet.

Enligt AF Gruppens projektledare Erik Frogner ser man att projektet har en tajt tidsplan och innebär att det yttersta kommer att krävas från bägge parter för att komma i mål enligt plan.

– Det är lite tid, men vi har jobbat riktigt bra tillsammans med AF Gruppen för att få till en bra produktions- och genomförandeplan med säkerhet i fokus, säger Joar Caspersen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094