23948sdkhjf

Sweco stöttar Bonava med BIN-lösning

Hjälper bostadsutvecklaren med digital plattform.
Konsultbolaget Sweco har stöttat bostadsutvecklaren Bonava i framtagandet av en digital plattform som ska effektivisera byggprocessen från idé till försäljning. Det framgår av ett pressmeddelande.

BIM innebär att en 3D-modell skapas i en byggprocess för projektering och visualisering med målet att samla information om byggnader och processerna och besluten kring byggnaden.

Genom att skapa en ny teknisk infrastruktur för allt från analys till utveckling ska Bonava ta ett stort kliv fram inom digitaliseringen av byggbranschen.

– Många olika kompetenser från flera länder har varit involverade i detta spännande pionjärprojekt som kommer att underlätta för framtidens samhällsbyggande, säger Maria Gårdlund, vd för Swecos IT-konsulter.

Swecos uppdrag har varit att konkretisera och implementera den tekniska kärnplattformen som är grunden för att Bonava ska kunna effektivisera byggprocessen för såväl hus som närområden. Den nya tekniska infrastrukturen underlättar i allt från analys, projektering och marknadsföring till produktion.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093