23948sdkhjf

De får installationsuppdrag i tekniktätt parkeringshus

Det totala ordervärdet för hela Örebroprojektet är 250 miljoner.
Det nya parkeringshuset vid Örebro Universitetssjukhus ska bli ovanligt tekniktätt, med indikatorsystem för lediga platser, laddningsstolpar för elbilar och en solenergianläggning. Assemblin har fått uppdraget att projektera och installera el och tele i den spektakulära byggnaden. Det framgår av ett pressmeddelande.

Byggherre är Örebro läns landsting med NCC som huvudentreprenör. Det totala ordervärdet för hela byggprojektet uppgår till cirka 250 miljoner kronor.

– Assemblin har under lång tid ansvarat för många installationer på sjukhusområdet i Örebro. Det är mycket glädjande att vi nu fått förtroendet att ta oss an ytterligare ett intressant och komplext uppdrag här, säger Christian Skoglund, regionchef på Assemblin El.

Med plats för cirka 820 bilar och en ny godsmottagning i bottenplanet blir det Örebros största parkeringshus. Läget gör att byggnaden blir ”ansiktet utåt” för hela sjukhusområdet varför det fått en spektakulär arkitektonisk design. Utförandet bygger på en förstudie av Sweco som sedan har förvaltats av Klara Arkitekter.

Assemblin är ett av Nordens ledande installations- och serviceföretag med verksamhet i Sverige, Norge och Finland. De omsätter över 8 miljarder kronor och har fler än 5 000 medarbetare på över 100 orter i Norden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047