23948sdkhjf

Grönt ljus för "Minecraft-hus"

Omdebatterat Stockholmsprojekt får klartecken, rapporterar lokal media.
Aros Bostad har slutligen, efter lång tid av juridisk process, fått tillstånd till sitt spektakulära lägenhetsbygge på Gärdet i Stockholm. Det skriver tidningen Vårt Kungsholmen.

Redan 2010 påbörjades detaljplanen för att bygga lägenheter i kvarteret Ordonnansen 5 och 6 på Gärdet. Det planerade bygget, som fått smeknamnet "Minecraft-huset" efter det kända dataspelet, stoppades i mars förra året efter beslut från Mark- och miljödomstolen. Rätten valde att gå på de närboendes linje – som protesterar mot bygget och anser att huset inte passar in i miljön.

– Det här är milt uttryckt vansinnigt irriterande. Det är en väldigt märklig dom, där domstolen inte prövat det juridiska, utan gjort sig till smakdomare och lekt arkitekt och stadsplanerare, vilket inte är domstolens uppgift. Vi kommer självklart att överklaga, och med största sannolikhet även vinna, sa stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert (S) till tidningen i samband med beslutet.

Och Roger Mogert fick rätt. Detaljplanen vinner nu laga kraft efter att Mark- och miljööverdomstolen upphäver det tidigare beslutet.

– Det är ett väldigt glädjande besked efter en väldigt lång process på sju år. Beslutet är väldigt nytt, nu håller vi på att samla ihop oss och ska försöka lansera projektet så snart som möjligt, kommenterar Sami Taha, vd på Aros Bostad.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094