23948sdkhjf

Martinsons driftsätter ny produktionslinje för KL-trä

Efterfrågan är stark då det byggs mycket runt om i Sverige.
Martinsons driftsätter sin nya produktionslinje för korslimmat trä, KL-trä. Företagets produktionskapacitet för byggdelarna ökar därmed till 22 000 kubikmeter per år. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Efterfrågan är stark. Det byggs mycket runt om i Sverige och KL-trä möter behovet av effektivt industriellt byggande med lägsta möjliga klimatpåverkan, säger koncernchefen Lars Martinson.

KL-trä är massiva skivor av hyvlad gran eller tall som limmas ihop med vartannat skikt korslagt. Det används ofta i väggar, golv och tak.

Martinsons har hittills tillverkat skivor med en bredd på 1,2 meter, men kommer med den nya linjen i Bygdsiljum även att erbjuda skivor i våningshöjd, med en bredd på 3 meter.

Korslimmat trä har länge varit etablerat som byggmaterial i Centraleuropa, men har varit mindre vanligt förekommande i Sverige. Det senaste året har användningen ökat markant.

Träkoncernen Martinsons tillhandahåller sågade trävaror och byggprodukter. Bolaget har utvecklat byggsystem för hallar, broar flerbostadshus. Koncernen har cirka 440 anställda och en årsomsättning på 1,5 miljarder kronor. Huvudkontoret ligger i Bygdsiljum, Västerbotten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078