23948sdkhjf

3D-byrån starkt uppåt

Visualiseringsföretaget, med bland andra Skanska och Peab som kunder, växer kraftigt.
Örebrobolaget Wec360 ökade omsättningen med 48 procent under 2016 och siktar nu på att fördubbla personalstyrkan, skriver Di Digital. Företaget tjänar det mesta av intäkterna på 3D-renderingar samt VR- och AR-applikationer åt byggsektorn och har bland annat Skanska, Peab Bostad, HSB och Riksbyggen på kundlistan.

Från att ha omsatt runt 24 miljoner under 2016 siktar man för året på en omsättning på cirka 40 miljoner, och fördubblingen av antalet anställda skulle innebära ett 20-tal nyanställningar. Sedan 2009 har man arbetat med 3D-visualiseringar av bostäder, och just Skanska är en ny viktig kund.

– Vi kan ta emot fler och större kunder nu. Under året fick vi bland annat in Skanska som kund. Vi är den enda 3D-byrån som Skanska jobbar med idag för 3D-visualisering av bostäder och får en stadig ström av uppdrag från dem, säger Per Hjaldahl, medgrundare och utvecklingschef på Wec360, till Di Digital.

Förutom 3D-planlösningar för nybyggen gör företaget bland annat VR-verktyg där man som användare kan gå runt i en visualisering av färdigställda kvarter som vid tidpunkten bara finns på ritningar.

Inom några år hoppas Wec360 att expandera utomlands. Nyligen etablerade man säljkontor i Göteborg och Malmö, vilket innebär att man i dag har fyra kontor i Sverige.

– Vi är störst på marknaden idag och märker att kunderna efterfrågar större projekt och att tillströmningen av kunder ökar, säger Per Hjaldahl till Di Digital.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078