23948sdkhjf

Stort intresse för Stora Ensos byggsystem vid träkonferens

Ett sjuttiotal personer från industrin samlades vid ett seminarium i Uppsala.
I slutet på förra veckan arrangerade Uppsala Klimatprotokoll ett träbyggnadsseminarium, som samlade ett sjuttiotal personer från byggbolag, arkitektfirmor, universitet och kommun. Det skriver Stora Enso i ett pressmeddelande.

Detta seminarium var en samverkansplattform för att öka intresset för att använda trä som byggmaterial.

Under seminariedagen diskuterades fördelar, utmaningar, möjligheter och marknadsutsikter för ett ökat trähusbyggande.

Bland föredragshållarna fanns bland annat representanter från NCC, White arkitektbyrå och Träbyggnadskansliet. Stora Enso var på plats och representerades av affärsutvecklingschef Jessika Szyber.

– Våra byggsystem och beräkningsverktyg är öppna och gratis för vem som helst att använda. Vi är måna om att driva på trähusmarknaden och det viktigaste just nu är att höja kunskapsnivån och skapa ett förtroende för trä som byggmaterial. Sedan behöver vi även få till ett bättre nätverk mellan alla aktörer i byggprocessens värdekedja för att få ytterligare fart på trähusbyggandet i Sverige, säger Jessika Szyber, affärsutvecklingschef, Stora Enso.

Stora Ensos byggsystem lanserades i november 2016 i Sverige. Byggsystemet innefattar tre olika delar: manualer med instruktioner för planering och utförande, beräkningsverktyg och byggkomponenter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078