23948sdkhjf

HSB vinner mark för träbyggnation

Marktilldelningarna möjliggör cirka 80 lägenheter i Norrköping.
HSB har vunnit två av tre tilldelningar i det nya området Björkalund i Norrköping. Marktilldelningarna möjliggör cirka 80 lägenheter och kravet är att stomme och fasad byggs i trä. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Här finns en färdig detaljplan vilket gör att vi kan komma igång snabbt. Vår målsättning är att börja projektera under våren 2017. Vi har i samband med tävlingen bundit oss att bygga trevåningshus med stomme och fasad i trä, säger Per Nordin, Bygg och miljöchef, HSB Östra.

Just nu pågår dessutom en utbyggnad av sjukhuset intill som kommer innebära fler anställda som söker sig till det naturnära området. Det mesta av det HSB bygger i Norrköping är redan sålt, därför ses den här tilldelningen som extra välkommen. HSB planerar samtidigt för bostäder i Inre Hamnen i Norrköping som flera andra aktörer.

– Norrköping växer och precis som i många andra städer runt om i landet behövs det byggas mer bostäder. HSB måste fylla på med byggrätter för att öka produktionsstarterna de kommande åren. Kravet att bygga flerbostadshus i trä rimmar bra med att branschen måste utmanas att utveckla ett mer hållbart boende för framtiden, säger Magnus Ekström, tillförordnad vd för HSB Projektpartner, HSB:s nationella nyproduktionsbolag.
Läs mer om: HSB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.068