23948sdkhjf

Nedgångna områden ska pyntas för 124 miljoner

Boverket delar ut än mer stöd för upprustning av utsatta områden.
I den andra omgången av Boverkets stödutdelningar var intresset stort. 251olika ansökningar kom in för att få stöd att förbättra utemiljöer i socioekonomiska utsatta områden. Totalt delas 124 miljoner kronor ut till 82 projekt i hela landet, både för nya satsningar och upprustningar.

Bland de som beviljats stöd återfinns en rad olika aktörer: kommuner, kommunala bostadsföretag, privata fastighetsägare och föreningar har fått ta del av pengarna som Boverket delar ut de av regeringen beslutade stöden.

Största enskilda bit av kakan – cirka 7,3 miljoner kronor – gick till AB Gavlegårdarna för projektet Nya Nordost i Gävle.

I och med detta har knappt 200 miljoner kronor delats ut i två omgångar, efter att totalt 314 ansökt om stöd för till exempel temalekplatser, upprustning av bostadsgårdar och aktivitetsparker. Enligt Boverket har många ansökningar präglats av att de boende i området är delaktiga i processen.

Målet med stödet är att stimulera till aktivitet och social gemenskap samtidigt som bostadsområdets gestaltning ska bevaras eller utvecklas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078