23948sdkhjf

Ramirent lägger ner i Linköping

Vill avveckla ställningsverksamheten och i stället satsa på Stockholm och Göteborg.
Ramirent vill stänga ner sin avdelning med uthyrning av ställningar i Linköping på grund av alltför hård konkurrens, rapporterar Corren.se.

– Linköping är en bra marknad för Ramirent i stort, med maskinuthyrningen. Men vi lyckas inte nå lönsamhet i Linköping med den lilla delen som rör ställningar. Därför lägger vi ett varsel. Jag vill inte föregå förhandlingarna men min gissning är att vi löser en del genom att omplacera personal, säger Joakim Tryggstad, ansvarig för Ramirent Solutions, till Corren.se.

Det är genom dotterbolaget Ramirent Safe Access som man hyr ut ställningar till byggarbetsplatser. Bolaget har ett drygt tiotal anställda i Linköping, men väljer nu att i stället satsa på Stockholm och Göteborg, där lönsamheten är större.

Företaget har nu lämnat in en förhandlingsframställan till fackförbundet, och ett möte är planlagt till den 18 november.

Enligt Ramirent finns det för många små ställningsföretag i Linköping vilket drar ner priserna och därmed lönsamheten. De planerar fortfarande att erbjuda ställningar i Linköping vid större projekt, men kommer inte ha någon personal på plats.

Enligt Corren är regionordföranden för Byggnads avdelning öst förvånad över beslutet, samtidigt som han medger att konkurrensen i ställningsbranschen är tuff.

– Det är märkligt eftersom byggbranschen går som tåget just nu. I synnerhet pekas Östergötland ut som ett område där det kommer att byggas mycket, med Linköping och Norrköping som draglok, säger Magnus Cato till Corren.

Han tillägger att de ska försöka förmildra effekterna av avvecklingen och möjligtvis diskutera omplaceringar för de anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125