23948sdkhjf

Bengt Dahlgren placerar sig högst bland byggkonsulter

Tredje bästa arbetsgivaren i Sverige – bäst bland bygg- och teknikkonsultföretag.
I och med Bengt Dahlgrens tredjeplats i Universums undersökning Sveriges bästa arbetsgivare, placerar de sig också främst bland alla bygg- och teknikkonsultföretag.

Det är företagens egna medarbetar som säger sitt i undersökningen, vilket i Bengt Dahlgrens fall gör att de tar tredjeplatsen bakom ettan Netlight och tvåan Grant Thornton.

– Jag tror att det beror dels på våra utvecklande och intressanta projekt och dels på vår platta organisation. Det ger en möjlighet för alla medarbetare att påverka och vara delaktiga i vår verksamhet. Jag tror att det är en av förutsättningarna för att skapa engagemang och motivation vilket jag ser som starka drivkrafter till att göra ett bra jobb och att trivas på sin arbetsplats, säger Agneta Lundén-Hjält, personalchef på Bengt Dahlgren.

Arbetsgivarna bedöms av sina egna medarbetare utifrån tre faktorer: intern identit, nöjdhet och lojalitet.

Med intern identitet anses hur bra arbetsgivaren levererar utifrån bland annat rykte, image, ersättning och möjlighet att avancera inom företaget. Lojalitet avser hur benägna medarbetarna är att stanna kvar hos arbetsgivaren.

Topp 10 Sveriges Bästa Arbetsgivare 2016

1. Netlight
2. Grant Thornton
3. Bengt Dahlgren
4. Svensk Fastighetsförmedling
5. Midroc
6. IKEA
7. Hennes & Mauritz
8. Pöyry
9. Schibsted Media Group
10. LRF Konsult
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094