23948sdkhjf

Jättarna tecknar samarbetsavtal

Kone säkrar leverans-, drifts- och service-avtal med Atrium Ljungberg.
Världsledande hissföretaget Kone och börsnoterade fastighetskoncernen Atrium Ljungberg har tecknat ett femårigt ramavtal för installation av nya hissar.

Avtalet, som trädde i kraft 1 november, gäller för framtida nyproduktionsprojekt för samtliga bolag inom koncernen. Majoriteten av Atrium Ljunbergs nya fastigheter kommer därmed få Kone-hissar installerade enligt en standardlösning som utarbetats mellan bolagen.

Dessutom har de tecknat ett separat ramavtal för drift och service, som gäller för Atrium Ljungbergs redan existerande hissar, rulltrappor, dörrar och portar.

– Vi har ett stort förtroende för Kone som partner och är glada över det här strategiskt långsiktiga samarbetet. Kones fokus på innovation och hållbarhet ligger helt i linje med våra värderingar om hållbarhet, innovativt tänkande och levande stadsmiljöer. Målet med samarbetsavtalet är att tillhandahålla driftsäkra hissar med god service till våra hyresgäster och dessutom minska energi- och driftskostnaderna i våra fastigheter, säger Jonas Törnell, inköpsansvarig på Atrium Ljungberg, i ett pressmeddelande.

Kone, som i förra veckan utsågs som ett av världens mest hållbara företag av organisationen CDP, menar att ett långsiktigt ramavtal känns mycket positivt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094