23948sdkhjf

Moelven förvärvar DLH:s svenska verksamhet

"En helt fantastisk möjlighet att fortsätta vår tillväxtresa".
Moelven förvärvar DLH:s verksamhet i Sverige. Det framgår av ett pressmeddelande.

I huvudsak sker förvärvet genom ett inkråmsförvärv bestående av varulagret, fastigheten med lagerbyggnader på totalt 23 000 kvadratmeter och kontorsyta på 600 kvadratmeter samt till verksamheten tillhörande inventarier.

Moelvens köp innebär att DLH nu upphör med sin verksamhet i Sverige, men företaget kommer fortsättningsvis att upprätthålla några få kundavtal som skall samordnas med verksamheten i Danmark.

Stark tillväxt för Moelven Wood i Sverige

Affären uppges innebära en stark tillväxt för Moelven Wood i Sverige och ge en lokal närvaro i Skåne och Sveriges sydligare delar.

Mikael Axelsson, vd i Moelven Wood AB, säger att förvärven dessutom ger en stark plattform för en ytterligare utökning av ett kostnadseffektivt distributionsupplägg, både till bygghandeln och industriella kunder.

- Vi får dels möjligheten att ta över kund- och leverantörsförbindelser och därmed omsättning och dessutom får vi tillgång till en stor och mycket ändamålsenlig lagerbyggnad som är centralt belägen mitt i Skåne. Det ger oss en helt fantastisk möjlighet att fortsätta vår tillväxtresa.

Planerar breddning av sortimentet

Moelven har för avsikt att bevara och utveckla de värden som idag finns i de befintliga kundrelationerna i södra Sverige.

Men redan nu uppges det finnas planer för en breddning av sortimentet, både vad gäller egenproducerade produkter och produkter från externa leverantörer.

- På lite sikt kommer vi även kunna erbjuda våra kunder i södra Sverige ett unikt paket av träbaserat bygg- och inredningsmaterial i en och samma distribution, säger Mikael Axelsson.

Verksamheten fortsätter i Hässleholm

Moelven Wood kommer också fortsättningsvis att driva och utveckla verksamheten i Hässleholm.

Det innebär att sju personer som idag arbetar med lagerhanteringen vid anläggningen i Hässleholm kommer att erbjudas anställning i Moelven Wood AB.

- Däremot så kommer samtliga övriga funktioner såsom marknadsföring, försäljning, ekonomi och administration att inordnas i Moelvens befintliga organisation vilket innebär att det uppstår en övertalighet med 13 personer för anställda i DLH, säger Mikael Axelsson.

Moelven Wood AB övertar verksamheten den 21 November 2016.



Fakta DLH Sverige AB

DLH Sverige AB ägs av Danska DLH Group, Dalhoff Larsen & Horneman A/S.

Företaget är ett danskt börnoterat bolag som tidigare underrättat att de avser att sälja verksamheter däribland i Sverige.

Verksamheten består i huvudsak av en grossistverksamhet med träbaserat skivmaterial och bedrivs från sitt kontor och lager i Hässleholm i Skåne.

Verksamheten i DLH Sverige AB har varit fallande och omsättningen uppgick 2015 till 214 miljoner kronor.

Källa: Moelven Wood AB

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062