23948sdkhjf

Digital tjänst underlättar säkerhetsarbetet

Ny studie från KTH lyfter arbetsmiljön i byggprojekt.
I januari lanserade BuildSafe en digital tjänst för byggbranschen som underlättar säkerhetsarbetet, genom att förenkla processerna för rapportering, dokumentering och uppföljning.

Produkten har tagits fram i samarbete med referensgrupper inom sektorn, som bland annat Skanska och Veidekke som sedan utvärderats i en studie ledd av KTH.

- Vi såg ett behov i branschen och har utvecklat en produkt i nära samarbete med slutanvändarna. Nu ser vi tydliga resultat att användandet av BuildSafe bidrar till en bättre arbetsmiljö, säger Leo Sydow, marknadschef och medgrundare till BuildSafe, till Building Supply.

Förenklar säkerhetsarbetet

Produkten riktar sig till aktiva inom byggprojekt, speciellt utvecklad för att kunna användas av beställare, huvud- och underentreprenörer, CM-konsulter och skyddsombud.

Vilka som ska bjudas in och ges tillgång till projekt är upp till användaren, där det även finns möjlighet att tilldela olika behörighetsgrader baserat på om de är anställda i ert eller ett annat företag.

Tillgänglig på både web och i app

Tjänsten består av två delar – en webbplattform och en mobilapp. Appen används för skyddsronder och riskrapportering ute på fält och webbplattformen synliggör arbetsmiljöarbetet i realtid. Appen finns tillgänglig för både iOS och Android.

Appen går att använda off-line och all lagrad data laddas automatiskt upp vid ny kontakt med servern.

Checklista för specifika projekt

BuildSafe tillhandahåller en standardchecklista, men det går också att lägga till egna checklistor för olika typer av inspektioner.

Alla som lagts till som projektdeltagare av inspektören får tillgång till protokollet, som skapas automatiskt efter skyddsronden.

Fler funktioner

Information om avvikelser skickas automatiskt ut som arbetsorder och kan åtgärdas via både webb och mobil av mottagaren. Bilder kan läggas till både när avvikelser rapporteras och när de åtgärdas.

För kontoägare finns det även tillgång till en dashboard, som samlar alla företagets risker och nyckeltal för utvärdering och målstyrning.
Där finns även en lista över planerade skyddsronder och en enkel översikt över de mest aktiva projekten.











Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093