23948sdkhjf

Derome går över gränsen

Etablerar sig i Norge. Målsättningen: ta grepp om en tredjedel av marknaden i Osloregionen.
I dagarna har Derome Byggvaror & Träteknik AB förvärvat en takstolsfabrik i Minnesund, norr om Oslo.

Enligt företaget är förvärvet startskottet för att ta sig an den norska marknaden.

Eidsvoll Takstolsfabrikk i Minnesund är en mindre verksamhet med sju anställda som startades 1995 av ett hängivet takstolspar, Ingrid och Dag Beck.

Verksamheten har i dag en omsättning på drygt 10 miljoner kronor och blir alltså Deromes första fabrik i Norge. Tillträdet till den nya fabriken sker den 29 september.

– Det här blir ett utmärkt sätt för oss att starta vår etablering i Norge. Vi börjar i liten skala och lär oss den norska marknaden, för att sedan expandera vidare i regionen runt Oslo, säger Carl-Tore Bengtsson, vd för Derome Byggvaror & Träteknik.

Deromes plan är att fortsätta expandera i Norge. Målsättningen är att ta grepp om en tredjedel av marknaden i Osloregionen, som beräknas till ett värde av cirka 100 miljoner kronor. I dag finns cirka femton takstolsfabriker i området.

– Eidsvoll Takstolsfabrikk har en mycket stark position inom infrastrukturbranschen och är ledande i Norge på broknektar och tunnelinklädnad. Det ser vi som en värdefull styrka och något som vi är stolta för att få förvalta under Deromes paraply, säger Carl-Tore Bengtsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062