23948sdkhjf

Dömd entreprenör reparerade Södertäljebron

En av bolagets storägare tidigare dömd till fängelse och näringsförbud, rapporterar Svenska Dagbladet.
Det var på midsommaraftons morgon som Södertäljebron skadades kraftigt, efter att en lastbil kört in i bärande balkar. Händelsen ledde till milslånga köer och uppmärksammades stort i media.

Även det efterföljande reparationsarbetet har blivit en följetång. I onsdags i förra veckan konstaterade Trafikverket att svets- och smidesarbetet hade så allvarliga kvalitetsbrister att jobbet måste stoppas.

Svenska Dagbladet Näringsliv avslöjar nu också att en av ägarna i det entreprenadbolag som Trafikverket anlitar för brounderhåll, och nu för reparationen av Södertäljebron, sedan tidigare är dömd till fängelse och näringsförbud.

Enligt tidningen dömdes mannen i tingsrätten 2014 för bokföringsbrott och inblandning i ett bedrägeri mot Stockholms stad. Han kom senare att frias från bedrägeridelen i hovrätten, men fängelsedomen och näringsförbudet kvarstod.

– När vi gör en upphandling gör vi en undersökning av företaget och vi tittar på företrädare för företaget. Vi tittar inte på minoritetsägare, säger Anna Lihr, kommunikationschef på Trafikverket, till tidningen.

Enligt Svenska Dagbladets uppgifter äger dock mannen betydande 49,9 procent av entreprenadbolaget.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078