23948sdkhjf

Skatteverket: Byggen brister med personalliggare

Nio av tio inspektioner hade kunnat sluta med kontrollavgifter.
Skatteverket har sett stora brister under det första halvåret med elektroniska personalliggare på byggen. Vid cirka nio av tio inspektioner hade det kunnat bli kontrollavgifter, om Skatteverket inte haft en mjukare linje i starten. Det rapporterar SVT Nyheter.

Det var vid årsskiftet som kravet på elektroniska personliggare på byggarbetsplatser infördes. Eftersom det varit en omfattande reform har Skatteverket under det första halvåret inte utfärdat några kontrollavgifter, när de upptäckt brister. Men detta har utnyttjats av vissa företag, rapporterar SVT.

– Många av byggherrarna har avvaktat, man har sett detta som någon form av dispens, vilket inte var tanken. Man har inte vidtagit de åtgärder man borde göra, skaffat personalliggare, sett till att man får till rutiner och framförallt anmält sina arbetsplatser till Skatteverket vilket man måste göra enligt lagen. Det har varit dåligt med det här på sina håll och det har bidragit till att det sett ut som det gör, säger Conny Svensson, nationell samordnare vid Skatteverket, i en kommentar till SVT.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078