23948sdkhjf

Betongväggar ökar visar undersökning

Det vanligaste argumentet för att använda betong är att det klarar fukt och mögel bättre än andra material.
Betong blir allt vanligare i icke-bärande ytterväggar så kallade utfackningsväggar. Det visar en undersökning som Svensk Betong har låtit genomföra bland de 65 största byggföretagen och allmännyttiga bostadsföretagen.

De traditionella utfackningsväggarna av stål och trä som dominerat i decennier är inte längre givet för alla. Drygt 40 procent av de svarande företagen menade att betongen har ökat i användning.

Det vanligaste argumentet för att använda betong är att det klarar fukt och mögel bättre än andra material. Det näst vanligaste argumentet för betong var att det ger bra ljudisolering. Nästan var fjärde framhöll det i enkäten. Därefter berodde valet på mindre underhåll, skandaler med andra byggmaterial och slutligen betongens goda termiska förmåga att lagra värme.

– Att betongens goda egenskaper som att tåla fukt och inte mögla lyfts fram som främsta skälet till ökad användning som material till utfackningsväggar är inte förvånande, särskilt inte mot bakgrund av de senaste årens skandaler och debatt om fukt- och mögelproblem vid viss byggnation, säger Malin Löfsjögård, vd på Svensk Betong, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.113