23948sdkhjf

Försäljningsrekord för byggträ

"Det här är en tydlig signal på att det byggs mer i trä, vilket är positivt för hela det svenska samhället".
Under både april och maj slog Södra försäljningsrekord för byggträ på den svenska marknaden. Maj blev dessutom ett "all-time high" – den största leverans som Södra gjort en enskild månad mot den svenska bygghandelsmarknaden. Det framgår i ett pressutskick.

Ökningen är stabil och har hållit i sig sedan förra året – 2015 blev ett rekordår när det gäller försäljning till Svensk Bygghandel. Totalt levererades nästan 275 000 kubikmeter byggträ. Som en av de största aktörerna i Sverige när det gäller byggträ och interiörträ visar Södras utveckling en tendens som är viktig för hela samhället:

– Det här är en tydlig signal på att det byggs mer i trä, vilket är positivt för hela det svenska samhället. Det gynnar övergången till ett fossilfritt samhälle, säger Jörgen Lindquist, affärsområdeschef på Södra Wood, i en kommentar.

Jämfört med förra året ligger försäljningsökningen på mellan 12-15 procent. Den svenska marknaden är den enskilt största när det gäller Södras försäljning av byggträ till industri och bygghandel, totalt 35 procent av marknaden.

– Trä är inne, så enkelt är det. Inte minst märks detta på den yngre generationen. De blir mer och mer medvetna om långsiktig hållbarhet och vi spår en fortsatt god försäljning under hela året tack vare ett starkt marknadsläge med låga räntor, fortsatt ROT-avdrag och ett stort behov av nya bostäder, uppger Fredrik Gustavson, försäljningschef Södra Wood Sverige och Danmark.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08