23948sdkhjf

De vill öka kunskapen om väderskyddat byggande

En ny kunskapsbaserad webbportal ska ge byggarbetare ökad kunskap om arbete i olika väder.
Under mer än 20 år har väderskydd i byggprocessen prövats och utvecklats. Idag finns väl beprövade tekniska lösningar och en växande grupp utförare, vilket har medfört att fler byggherrar och entreprenörer väljer att väderskydda sina byggprojekt. Det skriver Layher AB i ett pressmeddelande.

– Vi har märkt en attitydförändring inom byggbranschen. Allteftersom väderskyddat byggande blivit mer etablerat har det motstånd som tidigare funnits inom entreprenörsledet skiftat till ett positivt mottagande. Trots detta används väderskydd fortfarande endast i en begränsad andel av de byggprojekt som genomförs, säger Nikolaj Murikoff, vd för Layher AB och initiativtagare till studien ”En bättre byggprocess”, i pressmeddelandet.

Syftet med studien, som genomförts i samarbete med intresseföreningen Byggherrarna, har varit att ta reda på hur branschen ser på denna byggmetod och hur beslut fattas om användningen av väderskydd. I en webbenkät riktad till byggherrar, tekniska konsulter och entreprenörer ställdes frågor om väderskydd i byggprocessen ur olika perspektiv och resultatet pekar på flera anledningar till den svaga tillväxttakten för denna byggmetod.

Och studiens resultat sådde frö till ny kunskapsportal:

– Flera av respondenterna i studien uttryckte ett behov av mer samlad information om väderskyddat byggande. Byggmetoden ligger väl i tiden och vi bidrar gärna till ökad förståelse om vilka utmaningar och möjligheter som finns att bygga på det här sättet. Med resultatet av studien som grund och rapporten ”En bättre byggprocess – en rapport om väderskyddat byggande”, startar vi nu därför kunskapsportalen www.vaderskydd.nu , informerar Lenberg.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109