23948sdkhjf

Mörby centrum blir större – och byter namn

Skandia Fastigheter bygger ut stadsdelscentret.
Nu påbörjas Skandia Fastigheters om- och tillbyggnad av Mörby Centrum. Projektets första fas består av det södra av två kontorshus som ska flankera köpcentrumbyggnaden. Den senast tillkomna hyresgästen Besqab , innebär att huset är nästan helt uthyrt, redan innan byggstart.

– Intresset för att hyra kontorslokaler här har varit mycket stort, De attraktiva planerna för centrumområdet och nya, moderna lokaler, i kombination med det fantastiska kommunikationsläget och skyltläget utmed E18, har varit avgörande för hyresgästerna. Nu ser vi fram emot att börja hyra ut det andra kontorshusets 17 000 kvadratmeter, säger Helena Ekman, uthyrningschef på Skandia Fastigheter, i ett pressutskick.

Skandia Fastigheters om- och tillbyggnad av Mörby Centrum innebär att nuvarande köpcentrum utökas med 15 000 kvadratmeter butiksyta, samtidigt som de två kontorshusen på cirka 20 000 kvadratmeter, och även tre nya bostadshus, adderas till centrumområdet. Dagens 55 butiker och 18 300 kvadratmeter ska öka till cirka 100 butiker och 33 000 kvadratmeter.

Som en del av projektet planeras det också för ett nytt varumärke, där Mörby Centrum byter namn till Danderyd Centrum.

Inflyttning i den åtta våningar höga kontorsbyggnaden planeras till slutet av 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078