23948sdkhjf

De bygger Lindbäcks nya anläggning

Den omfattande fabriken för flerbostadshus börjar byggas inom kort.
Två nationellt och lokalt förankrade företag är först ut att teckna avtal för att bygga Lindbäcks nya produktionsanläggning för flerbostadshus på Haraholmen. Peab har fått totalentreprenad och Ivab kommer att utföra sprinklerarbeten.

– Det känns bra, vi har stort förtroende för både Peab och Ivab som leverantör, berättar Stefan Lindbäck, vd på Lindbäcks Bygg, i ett pressutskick.

Arbetet för Peab – som omfattar schakt och grundläggning, stomme, väggar och tak för fabriksdelen – påbörjas den 20 april och totalentreprenaden beräknas vara klar vid årsskiftet medan Ivab kommer att installera sprinkler under stora delar av 2017.

– Då har vi sedan ett år på oss att färdigställa innehållet i anläggningen, allt från inredning till vår nya moderna teknik för den industriella byggprocessen, berättar Stefan Lindbäck.

Lindbäcks kommer att installera solpaneler på taket till sin nya produktionsanläggning.

– Vi vill att vår nya moderna anläggning ska vara så miljömässigt hållbar som möjligt och därför investerar vi i solpaneler. Panelerna kommer att generera hela vårt behov av el för att driva anläggningen, berättar Lindbäck.

Sedan tidigare är det klart att även uppvärmningen kommer att ske genom en förnybar energikälla. Överskottet av processvärmen från grannen SunPine AB – ett företag som utvinner biodiesel genom råtallolja – kommer att kunna försörja hela Lindbäcks anläggning genom fjärrvärme.

– I och med satsningen på solpaneler har vi en 40 000 kvadratmeter stor anläggning där värme och el helt och hållet kommer att produceras av förnybar energi. Nästa steg i utvecklingen av anläggningen är att göra klart med en hållbar lösning när det gäller transporter via fartyg, berättar Stefan.

Nästa punkt på agendan för Lindbäcks nya anläggning är en förfrågan som gäller bland annat avlopp, eldragningar, golv, isolering och till hösten börjar byggandet av kontorsdelen med kontor, personalutrymmen och restaurang. Den går ut i april månad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094