23948sdkhjf

Atrium Ljungberg gör stor bostadssatsning

Planerar för 450 nya lägenheter i Uppsala.
Atrium Ljungberg satsar nu på att bygga fler bostäder och torsdagen den mars sattes spaden i marken för byggandet av 62 hyreslägenheter i Gränbystaden i Uppsala.

Totalt planeras det för 450 nya lägenheter i Uppsala inom en fyraårsperiod. Dessutom planeras för upp emot 1 000 nya lägenheter i Sickla i Nacka kommun.

– Vi ser en enorm efterfrågan på bostäder och attraktiva mötesplatser. Här har vi som stor fastighetsaktör och stadsutvecklare en viktig roll att spela. Därför inlededer vi nu en satsning där bostäder byggs som ett komplement på våra platser. Vår vision är att skapa stadsmiljöer som lever dygnet runt och där arbete, kultur, service och handel går hand i hand. Bostäder är en självklar del för att skapa den helheten, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg, i ett pressutskick.

Byggstart för bostadsprojektet i Gränby i Uppsala och de första 62 lägenheterna beräknas stå klara för inflyttning under hösten 2017. Planerna på ytterligare 130 hyresrätter i Gränby väntas börja byggas 2017 och de resterande 250 bostadsrätterna i projektet har planerad byggstart under 2019.

TL Bygg – som är helägd av Atrium Ljunberg – är generalentreprenör för bostadsbyggandet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079