23948sdkhjf

Stor konferens om träbyggande

Konferensen ska lära ut träbyggnadsstrategier för kommuner.
Onsdagen den 17 februari arrangeras en heldag med nära hundra deltagare från offentliga organisationer, kommuner och företag får veta "allt" om hur man kan bygga i trä i dag.

Under dagen kommer man som kommun få veta hur man kan arbeta med träbyggnadsstrategier. Växjö och Falun tillhör dem som gjort det, och de ska berätta om sitt arbete på plats.

Det är föreningen Hållbart byggande som är värd för evenemanget i samarbete med Länsstyrelsen Värmland, Skogsstyrelsen samt The Paper Province. Föreningen är en del av ecoInside – ett gränsöverskridande Interreg-finansierat projekt.

"Att bygga bostadshus i trä har man "alltid" gjort, men större träbyggnader är ännu ganska nya i Sverige. Byggnader i trä kan minska byggnationens klimatpåverkan, samtidigt som de är minst lika säkra, stabila och ekonomiska som byggnader i andra material. Nu växer även träbyggandet snabbt, inte minst på höjden, liksom kunskaperna om träbyggnation. Detta leder till att allt fler kommuner tar fram träbyggnadsstrategier för större flervåningshus och modernt trähusbyggande blir en viktig näring, inte minst i skogsregioner", går det att läsa om evenemanget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125