23948sdkhjf

Hustillverkare storsatsar under nytt namn

"Vi kan nu leverera större volymer och ta oss an mer mark att utveckla till nya områden där människor vill bo".
BWG Homes AB – med varumärken som Myresjöhus och SmålandsVillan i sin portfölj – blir nu Obos Sverige AB och förstärker sin position som en stabil och långsiktig partner inom utveckling av bostäder och kommersiella projekt på den svenska marknaden. Det framgår av ett pressutskick.

– Det här är en mycket viktig satsning för oss Den svenska verksamheten står för 40 procent av vår affär inom bostadsutveckling. Ledningen och alla medarbetare i Sverige har gång på gång visat exceptionell handlingskraft och kompetens. Vårt förtroende för dem är stort, säger Daniel Kørberg Siraj, koncernchef för Obos i Norden.

Sedan Obos tog BWG Homes av den norska börsen för drygt ett år sedan har den svenska verksamheten övergått direkt i Obos ägo.

– Den långsiktighet och finansiella styrka som vi står för ger oss möjlighet att bredda och fördjupa vårt engagemang i samhällsutvecklingen. Det innebär bland annat att vi kan leverera större volymer och ta oss an mer mark att utveckla till nya områden där människor vill bo och leva, säger Joakim Henriksson, vd för Obos Sverige.

Småhusleveranser utgör en stor och viktig del av den svenska verksamheten med dotterbolagen Myresjöhus AB och SmålandsVillan AB i spetsen. Under de senaste två åren har andelen levererade småhus ökat med ca 40 procent. Samtidigt ökar andelen flerfamiljsbostäder till att nu stå för ungefär 35 procent av den totala omsättningen.


Fakta: Obos

Bolaget grundades i Oslo 1929 och ägs av sina drygt 390 000 medlemmar.

2014 gjorde koncernen en vinst före skatt om 2202 miljoner norska kronor. I förhållande till andra aktörer på nordiska marknaden står OBOS-koncernen sig stark både finansiellt och storleksmässigt.

Totalt levererar Obos ungefär lika många bostäder i Norden per år som de största och i Sverige mer namnkunniga konkurrenterna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094