23948sdkhjf

Byggbolag satsar på ett bättre klimat

Hökerum Bygg klimatkompenserar för sålda bostadsrätter.
Hökerum Bygg tar den hållbara vägen och väljer nu att klimatkompensera för samtliga sålda bostadsrätter.

– Vi strävar alltid efter att våra projekt ska genomsyras av ett stort miljömässigt-, socialt- och ekonomiskt engagemang. Det här är ett sätt att ta ansvar för produktionen av våra hus, där betongen utgör den största källan till koldioxidutsläpp, berättar Viktor Ståhl, vd i bolaget.

Kompensationen görs genom ett engagemang i klimatprojekt i utvecklingsländer och projekten är, enligt ett pressmeddelande, valda med omsorg. De ska både reducera växthusgasutsläpp och samtidigt verka för bättre miljömässiga-, sociala- och ekonomiska villkor för lokalbefolkningen där projekten drivs.

– Genom att klimatkompensera för de avtryck våra nyproducerade bostäder gör på vår miljö kan både vi och de som köper våra bostäder känna att vi tar ansvar, berättar Viktor Ståhl.


Fakta: Hökerum Bygg Klimatkompensation

Från och med mars 2016 klimatkompenserar Hökerum Bygg för varje bostadsrätt som säljs. Bland de första projekten som klimatkompenseras finns Brf Magasinet i Vallastaden i Linköping, Brf Wellingeby i Vällingby Parkstad samt Brf Wienerbrödet i Örebro.

De två klimatprojekt de investerar i är:

Distribution av energieffektiva vedspisar till Indien som stöds av WWF.

Urskogsbevarande åtgärder i Zimbabwe som drivs inom ramen för UN-REDD Programme. Även det här programmet tar stor hänsyn till människors livsmiljö i närområdet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063