23948sdkhjf

De bygger toppmodern produktionsanläggning

Ska tredubbla Lindbäcks kapacitet och säkra fortsatta leveranser.
Efter åtta månaders markarbete är nu marken officiellt överlämnad på Haraholmen i Piteå till Lindbäcks Bygg AB.

– Vi ser fram emot att fortsätta förberedelserna inför byggstart av det som kommer att bli Europas modernaste anläggning för en hållbar produktion av flerbostadshus, en investering på ca 480 miljoner, säger Stefan Lindbäck, vd i bolaget, i ett pressmeddelande.

Lokaliseringen på Haraholmen i Piteå valdes bland annat utifrån de logistiska förutsättningarna med närhet till hamn, järnväg och landsväg. Idag finns en iordningställd yta för anläggningen som totalt behöver cirka 42 500 kvadratmeter för fastigheten exklusive parkerings- och transportytor.

Målet med produktionsanläggningen är att tredubbla Lindbäcks produktionskapacitet och säkra fortsatta leveranser till externa kunder och egenregiprojekt till företagets huvudmarknader i norr, Mälardalen och västkusten. Investering ska dessutom resultera i runt 150 nya arbetstillfällen.

Bygglov är beviljat och nästa steg i etableringsprocessen är att färdigställa marken för grundläggning och parkeringar.

– Vår målsättning är att ta fram den bästa lösningen för respektive område inom produktion, logistik och arbetsmiljö. Hållbarhet ska vara vägledande genomgående i alla beslut, bland annat är det klart att vi kommer att använda fjärrvärme från SunPine för uppvärmning av anläggningen, berättar Stefan Lindbäck.

Invigning av byggnaden planeras till december 2017 och produktionen i den nya anläggningen väntas kunna dra igång i januari 2018.


Fakta: Lindbäcks produktionsanläggning

Investeringskostnad: ca 480 miljoner kronor

Yta: ca 42 500 kvadratmeter, inklusive produktion, lager, kontor, restaurang, personalrum mm. En yta som totalt motsvarar cirka sju fotbollsplaner.

Kapacitet: 1600 lgh/år, vilket tillsammans med produktionen i Öjebyn innebär produktionskapacitet på 2400 lgh/år

Antal arbetstillfällen: 150 i fabriken men dessutom tillkommer byggarbetsplatser, underentreprenörer och leverantörer. Idag har Lindbäcks cirka 250 anställda.

Byggstart: Våren 2016

Invigning: December 2017
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.325