23948sdkhjf

Byggtjänst byter VD

Han lämnar vd-posten på Svensk Byggtjänst efter nästan 14 år.
Erik Hellqvist, vd på Byggtjänst sedan nästan 14 år tillbaka, går till sommaren i pension och lämnar därmed sin post.

– De senaste åren har varit de mest spännande i min yrkeskarriär. Insikterna och kraven gällande ekologisk och social hållbarhet inom samhällsbyggande har vuxit sig allt starkare, säger han i ett pressmeddelande.

Framåt i tiden ser han stora utmaningar – och stora möjligheter. Han menar att det behövs byggas rekordmycket bostäder och infrastruktur de närmaste åren. Och det ska vara kostnadseffektivt, högkvalitativt och hållbart – något som ställer stora krav på samhällsbyggarnas kompetens.

– De behöver daglig tillgång till rätt information och rätt kunskap – i ett allt större flöde av nya regelverk och förutsättningar. Det är Svensk Byggtjänsts uppgift att tillgodose detta behov genom fortlöpande utveckling av våra tjänster.

Erik Hellqvist tror att det stora generationsskifte branschen står inför kommer att öppna upp för de nya lösningar och innovationer som behövs i branschen.

– Min efterträdare på vd-posten måste tänka digitalt i alla lägen. Hen blir coach för ett gäng som verkligen vill nå hela vägen och bli världsmästare på nya lösningar för samhällsbyggare.

Någon aktuell till tjänsten finns i nuläget inte.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125