23948sdkhjf

Hammarby får ny arena

Ett miljövänligt bygge i trä med utökat antal sittplatser och nya omklädningsrum.
Nu har bygglov beviljats för en upprustning och tillbyggnad av Hammarby IP – eller Kanalplan som den också kallas – där AIX Arkitekter projekterat för en nyrustad arena med bland annat nya läktare, ny entré och nya omklädningsrum.

– Vi har, tillsammans med Stockholms Fastighetskontor och Idrottsförvaltningen, utformat en ny arena som ger ökat publikunderlag med 800 sittplatser och nya omklädningsrum för representationslagen, säger Klas Eriksson, ansvarig arkitekt på AIX, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vi synliggör ett miljövänligt byggande i trä som är ett klimatsmart och förnyelsebart byggmaterial. Stommen är en klassisk limträkonstruktion med pelare och takkonsoler över sittplatserna. Läktartaken, gångbron och ytterväggarna är tillverkade av massivträelement som erbjuder snabbt och lätt montage. Även fasaderna består till större delen av synligt trä.

Huvudläktaren är inglasad på tre sidor för att erbjuda en vind- och väderskyddad miljö för publik, matchsekretariat och mediarum.

Den nya arenan väntas stå klar under 2016.
Läs mer om: aix
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078