23948sdkhjf

Byggmax förvärvar sydsvensk byggvaruhandel

"Vi kan dra nytta av varandras sortiment för att öka försäljningen".
Byggmax Group förvärvar samtliga aktier i Skånska Byggvaror för 741 miljoner kronor initialt, vilket motsvarar ett bolagsvärde om 847 miljoner kronor på skuldfri basis.

Skånska Byggvaror är en onlinebaserad distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Bolaget har verksamhet i Sverige och Norge med ett sortiment fokuserat på husets inre och yttre miljöer, med allt ifrån fönster och dörrar till förvaring och uterum. De senaste tolv månaderna omsatte Skånska Byggvaror 690 miljoner kronor och en tillväxt om cirka 20 procent på årsbasis.

– Vi ser betydande synergier mellan bolagen, främst att vi kan dra nytta av varandras sortiment för att öka försäljningen, säger Magnus Agervald, vd på Byggmax Group, i ett pressmeddelande.

Transaktionen är villkorad av godkännande från Konkurrensverket. Byggmax Group förväntar sig att kunna genomföra affären i fjärde kvartalet 2015.

– Vi får nu möjlighet att erbjuda vår målgrupp ett större sortiment, samtidigt som vi kan öka försäljningen med hjälp av Byggmax starka nordiska plattform, säger Anders Johansson Eickhoff som är på Skånska Byggvaror, i samma pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079