23948sdkhjf

Starka siffror från Besqab

Resultatet ökade med 18 miljoner under årets första kvartal.
Besqab redovisar ett resultat före skatt på 43 miljoner kronor för det första kvartalet 2015. Detta kan jämföras med 25 miljoner för motsvarande period i fjol. Intäkterna uppgick till 344 miljoner, att jämföra med 213 miljoner föregående år. Rörelseresultatet blev 44 miljoner (27), vilket gav en marginal på 12,7 procent (12,4).

– Den starka utvecklingen på bostadsmarknaden har hållit i sig under årets första kvartal. Låga räntor, befolkningstillväxt och stabil sysselsättning bidrar till prisökningar. Besqabs projekt är eftertraktade vilket speglas i fortsatt mycket god försäljning. Vi har även en bra nivå på produktionsstarter med totalt 142 startade bostäder hittills i år, kommenterar Anette Frumerie, VD, i ett pressmeddelande.

Ovanstående siffror avser IFRS, en internationell redovisningsstandard. Enligt Affärsvärlden anser dock Besqab att segmentsredovisningen, vars siffror redovisas nedan, ger en mer rättvisande bild av bolagets verksamhet. Skillnaden är att alla projekt, med segmentsredovisning, vinstavräknas successivt och att klyvningsmetoden används för samriskprojekt.

Intäkterna var enligt segmentsredovisningen 370 miljoner (173), rörelseresultatet 45 miljoner (19) och rörelsemarginalen 12,2 procent (10,7).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109