23948sdkhjf

Spektakulär bastu i Göteborgs hamn

Nu öppnar den allmänna bastun av återvunnet material i Jubileumsparken i Frihamnen.
Projektet Badkultur som just nu pågår i Jubileumsparken, Frihamnen är ett svar på göteborgarnas önskan att komma närmare vattnet. Nu med en bastu och längre fram under 2015, i form av ett utomhusbad. Projektet har varit igång sedan förra året då sandstranden, även kallad Playan invigdes.

Gjord av 12 000 flaskor
Redan i september förra året startade bastubygget i form av en workshop för allmänheten, ledd av arkitekter från RaumblaborBerlin. En målsättning för hela bastuområdet, som förutom bastun även innefattar två omklädningsrum och en terrass, var att så mycket som möjligt skulle byggas av återvunna material. Plåtfasaden är bland annat helt återvunnen och omklädningsrummens väggar är byggda av 12 000 återvunna glasflaskor. Bastun är byggd ute i älven på en förankringsanordning, tidigare använd för fartyg.

Ger personlig erfarenhet
Men arkitekterna från RaumblaborBerlin har inte bara haft som uppgift att undersöka badkultur och föra göteborgarna närmre vattnet. De ska också få göteborgarna närmare Frihamnen – som på sikt kommer förvandlas till en levande blandstad.

– I och med bastun kan alla som vill få en personlig upplevelse av en offentlig plats, något som vi tror kommer gynna utvecklingen av området, säger Jan Liesegang, arkitekt på RaumblaborBerlin, i ett pressmeddelande från Älvstranden Utveckling.

Bastun som öppnar den 18 februari är till för alla göteborgare och går att boka gratis via internet. Bastutiderna är uppdelade i dam-, herr- och vän/henbastu.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079