23948sdkhjf

ÅWL och SKB vinner markanvisningstävling på Lidingö

ÅWL Arkitekter vinner tillsammans med SKB markanvisningstävlingen om tre nya kvarter i Rudboda på Lidingö.
Det är nu klart att ÅWL Arkitekters förslag för förtätning av Rudboda på Lidingö vinner stadens markanvisningstävling. Förslaget innehåller runt 150 hyresrätter och avgörande för vinsten var främst förslagets gestaltning men även dess miljö- och hållbarhetsfaktorer och förslagets ekonomi.

– Utgångspunkten när vi ritat de nya kvarteren har varit att skapa bestående värden för området. Vi vill särskilt ta till vara de fina kvaliteter som sedan tidigare finns i omgivningarna i Rudboda. Det är en fantastisk plats som kommer att vinna på en förtätning. De nya kvarteren kan vara med och skapa den urbanitet som saknas i området, säger Tomas Åsberg, ansvarig arkitekt på ÅWL Arkitekter, i ett pressmeddelande.

I förslaget har ÅWL Arkitekter även arbetat för att åstadkomma inbjudande utemiljöer för att locka människor att stanna upp och mötas.

Markanvisningstävlingen har pågått under hösten och tolv olika förslagsställare har deltagit. Nu kommer Lidingö stads detaljplanearbete fortsätta tillsammans med ÅWL Arkitekter och SKB.
Läs mer om: SKB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125